coolnight header image
A LATEX, MINT ÖLTÖZKÖDÉSI ALTERNATÍVA?
2009-02-06
A fétisruhák egyre nagyobb teret hódítanak.

A Cool Night Extra műsorában Mayer András a latex ruhák világába kalauzolta el Orosz Barbarát és Győzikét.

Vendégünk elárulta, a különleges gumiruhák elkészítéséhez egy trópusi fa nedvét használják alapanyagul, amihez számos adalékot vegyítve alakítják ki a latexet adó pasztillát. Ezt később megfelelő anyagvastagságra formázva, kiterítve tárolják, később pedig - akárcsak a hagyományos ruhákat - szabásminták segítségével vágják formára, majd egy speciális ragasztó segítségével összevulkanizálják a darabokat.

A jobb minőségű latex öltözékeket kézzel, míg a kevésbé időtálló darabokat gépekkel készítik, a formák, fazonok és minták pedig éppolyan változatosak lehetnek, mint a már megszokott anyagokból készült ruháknál:

- Gyakorlatilag minden, amit a hétköznapokon hordunk, elkészíthető latexből is.

Ami az élettartamukat illeti, a jobb minőségű, ám annál drágább darabok akár négy évig is használhatóak, de előbb-utóbb mindenképpen meg kell tőlük válni, mivel a gumiruhák - az alapanyag tulajdonságából adódóan - idővel „szétesnek”. Az apróbb hibák azonban - friss ruhák esetében - tökéletesen javíthatóak.

Mint kiderült, a latex ruhákra egyre nagyobb a kereslet világszerte. Hazánk ugyan le van maradva a fétisként széles körben elismert ruházat hagyományait tekintve, ám a jövő mindenképpen a latexnek dolgozik. András elárulta, egyre gyakrabban találkozni a csillogó darabokkal az utcán is, elsősorban külföldön, de fétispartykon már Magyarországon is állandó résztvevő.

A latex, egyelőre elsősorban szexuálisan izgató mivolta miatt népszerű, ám a divathullámoknak és a széleskörű alkalmazhatóságnak köszönhetően előfordulhat, hogy néhány éven belül akár teljesen megszokott, mindennapi viseletté válik.

Az adás ideje: 2009. február 6. Péntek

most